Movoflex®, mekane žvakalice za podršku zdravlja zglobova

2024/01/16 - Veterinary

Da li ste znali da najmanje 1 od 5 pasa pati od poremećaja pokretljivosti1? Oni mogu uticati na pse svih veličina od njihove prve godine i imaju značajan uticaj na kvalitet njihovog života. Zato smo dizajnirali Movoflex®, veoma ukusan dodatak hrani koji podržava pokretljivost pasa i komformitetu zglobova.

It comes in the form of soft, bite-sized pieces containing 5 active ingredients of natural origin, acting synergistically to improve mobility after just 7 days2.

The joints most frequently affected in dogs are the knee, hip and elbow. A chondroprotective (i.e. joint-protecting) supplementary food is often recommended to maintain joint structure and slow down degeneration over the long term.

Dolazi u obliku mekih žvakalica veličine zalogaja koji sadrže 5 aktivnih sastojaka prirodnog porekla, koji deluju sinergistički i poboljšavaju pokretljivost nakon samo 7 dana2.

Zglobovi koji su najčešće pogođeni kod pasa su koleno, kuk i lakat. Hondroprotektivna (tj. koja štiti zglobove) dopunska hrana se često preporučuje za održavanje strukture zgloba i usporavanje degeneracije na duži rok.

 

Family_packshot_movoflex.png> OTKRIJTE NOVI PROIZVOD

5 ključnih sastojaka: opna od ljuske jajeta, hijaluronska kiselina, astaksantin, ekstrakt biljke Boswellia serrata i brašno od kril račića su odabrani  kako za individualne tako i za sinergističke prednosti, i stručno su formulisani da rade zajedno u cilju efikasnog podržanja zdravlje zglobova i pomoći u poboljšanju kvaliteta života. Ova jedinstvena kombinacija omogućava potrošaču ne samo da počne da vidi prednosti brže od drugih dodataka za zglobove, već pruža ekonomičnu, veoma ukusnu poslasticu koju je lako dati, što je činjenica sa kojom se slaže 94% vlasnika kućnih ljubimaca.1

Opna od ljuske jajeta (ESM), inovativni sastojak MOVOFLEX® mekih žvakalica, sadrži niz različitih prirodnih elemenata uključenih u strukturu i funkciju zglobova, uključujući kolagen, glukozamin, hondroitin sulfat i više od 200 različitih proteina. Takođe se pokazalo da membrana ljuske jajeta ima dokazan efekat na pokretljivost pasa (i ljudi).2

Predstavljeni u ekološki prihvatljivom pakovanju u 3 različite veličine za optimalno doziranje, MOVOFLEX® mekane žvakalice su dostupne u malim (<15 kg), srednjim (15 kg-35 kg) i velikim pakovanjima za pse (>35 kg), od kojih svako sadrži 30 žvakalica i dostupne su po narudžbi od vašeg  veterinara.

 

1. EC Veterinary Science 7.10 (2022): 13-21

2. Aguirre et al., J. Vet. Med. Anim. Health, 2018